Skechers

Svjetski predvodnik u industriji sportske i obuće životnog stila sa vrijednošću od 4,16 milijardi dolara, Skechers USA, Inc. projektuje, razvija i prodaje više od 3.000 modela obuće za muškarce, žene i djecu. Uspjeh Skechers-a proističe iz njihovih zaposlenih, raznovrsne ponude proizvoda visokog kvaliteta, raznovrsnih domaćih i međunarodnih distributivnih kanala i ciljanog višekanalnog marketinga.

Kompanija nudi dve zasebne kategorije obuće: odsek za obuću životnog stila i odsek za sportski performans. Kroz ugovore o licenciranju, kompanija takođe nudi brendiranu odeću, pribor, naočare, uniforme za medicinsko osoblje i još mnogo toga.

Poznati korisnici proizvoda iz Skechers-ove kolekcije životnog stila uključuju Kamilu Cabejo, muzičarku više puta nagrađivanu platinastom pločom, Keli Bruk, manekenku i glumicu, TV ličnost Bruk Berk-Čarvet, sportske legende kao što su David Ortiz, Toni Romo, Šugar Rej Leonard i Haui Long. Elitni sportisti koji spadaju u korisnike proizvoda Skechers-ovog odsjeka za performans uključuju maratonskog šampiona i pobjednika Bostononskog maratona, Meba Keflzigija, elitne trkače Eda Česereka i Taru Veling, kao i profesionalne golfere Meta Kučara, Bruka Hendersona, Rasel Noksa, Vesli Brjana, Bilija Andrejda, Belen Mozo i Kolina Montgomerija.

Kompanija prodaje obuću u robnim kućama, specijalizovanim i nezavisnim prodavnicama, kao i u preko više od 2,715 Skechers prodavnica i putem interneta na web stranici skechers.com. Van Sjedinjenih Država, Skechers proizvodi su dostupni u više od 170 zemalja i teritorija putem međunarodnu mreže pridruženih kompanija u Kanadi, Japanu, Evropi i Južnoj Americi, kroz zajednička ulaganja u Aziji i na Bliskom Istoku i putem distributera širom sveta.

Sa sjedištem u Menhetn Biču u Kaliforniji, Skechers na Njujorškoj berzi trguje pod simbolom SKX.