Oxette

Oxette je grčki brend koji je aktivno uključen u oblast proizvodnje, distribucije i prodaje nakita, satova i ostalih modnih dodataka. Sa preko 25 godina iskustva, OXETTE je, ne samo u Grčkoj već I širom svijeta izgradio snažnu poziciju.

Brend je prvi put predstavljen u Atini 1998. godine i tada je u veoma kratkom vremenskom periodu privukao pažnju  internacionalnih globalnih potrošača.

Ključ uspjeha dugogodišnje tradicije izrade nakita i satova zasigurno se krije već i u samom porijeklu imena.

Riječ ‘oxette’, odnosno ‘snažna žena’, nastala je od grčke riječi OX (snaga, jako) i francuske riječi ETTE (žensko, ženski). Ova zanimljiva kombinacija riječi daje naslutiti kako se radi o nakitu namijenjenom profinjenim, dinamičnim, modernim i neovisnim ženama koje su već otkrile sebe, a modu koriste kako bi izrazile svoju osobnost stav.

Upravo osobno izražavanje predstavlja filozofiju Oxetta, čiji je dizajn inspirisan svjetskim trendovima u modi umjetnosti, kombinirajući eleganciju, neformalnost i glamur, koje ga čine nosivim u svim prilikama  . Kolekcije OXETTE-a su kreacije koje sadrže nakit, satove i pribor koji je pažljivo dizajniran da bi ispratio balans između umjetnosti i svjetskih modnih trendova današnjice.

Ovaj delikatan nakit je izrađen od najčistijeg srebra, u sjajnoj kompoziciji sa 18karatnom pozlatom, ukrašen poludragim kamenjem, i kristalima.

Oxette ističe ljepotu žene, na jedinstven način.