Pripremite se za školu po najboljim cijenama

31 Jula, 2019
Spisak artikala na popustu u knjižari Kultura od 27. jula do 2. avgusta

Jedna od najvažnijih aktivnosti pripreme za početak nove školske godine je nabava potrebne opreme i pribora za školarce; školskih torbi, pernica, pribora za pisanje i slikanje, sveska, kao i opreme za fizičku kulturu.
Djeci je danas, s obzirom na bogatu i raznoliku ponudu školske opreme i pribora, jako važno kako će izgledati njihova torba, koje će motive imati njihove sveske i školski pribor. Uz ograničenje budžeta koji možete potrošiti, dozvolite svome djetetu da zajedno s vama učestvuje u nabavi potrebnih artikala za školu i odabere one s omiljenim likom iz crtane serije ili filma ili sportskog kluba.

 

Jedina stvar za koju se većina djece raduje u novoj školskoj godini su sve cool nove stvari koje se nadaju da će dobiti za početak nove školske godine!
Sa toliko fantastičnih proizvoda na raspolaganju, od olovaka do fascikli, svasaka, pernica, današnja djeca su doslovno razmažena od količine izbora! To je dobra stvar, ali može predstavljati izazov za nas roditelje sa tako širokom paletom – kako izabrati pravu stvar za naše dijete?
Kako bismo vam pomogli prirpemilii smo par savjeta koji bi vam mogli pomoći.
Pripremi listu zahtjeva!
Postavite budžet i napravite listu, stavljajući na vrh praktičnost ispred modernih i trendi stvari, jer će vam pomoći da ne trošite previše.

PROVJERA LISTE
Kada budete zadovoljni sa listom, provjerite koje stavke već imate koje se još uvijek mogu koristiti – nema svrhe kupovati nove stvari ukoliko je nešto još uvijek funkcionalno i upotrebljivo.
Fascikle, rezači za olovke možda još uvijek mogu biti korisni za novu školsku godinu. Zajedno sa vašim djetetom proberite stari školski pribor i sačuvajte svoj budžet od bespotrebne kupovine kako biste ga iskoristili za nešto što vaše dijete zaista želi.

UPOREDI
Uporedi cijene željenih proizvoda kod ostalih maloprodavača. Malo vremena provedeno na istraživanju može uštedjeti mnogo novca na ukupnom trošku.

PITAJ ŠTA ŽELE
Stvari koje kupujete za školu će se korstiti svakodnevno i vrlo je bitno da to budu modeli koje vaše dijete zaista voli. Ukoliko djecu uključite u proces odlučivanja usadićete im osjećaj odgovornosti prema kupljenim proizvodima i zauzvrat će se više brinuti o njima!