TRKA NA TOČKIĆIMA

9 Jula, 2019
Igraj se sa nama 12. i 13. jula i osvoji rolere i zaštitnu kacigu!

Dana 12. i 13. jula u Delta Planetu održaće se edukativna radionica i rekreativno takmičenje naziva „Takmičenje na točkićima“. Najspretniji i najbrži učesnici na poklon će dobiti rolere i druge vrijedne nagrade.
„Takmičenje na točkićima“ namijenjeno je djeci predškolskog i školskog uzrasta koja će kroz edukativni dio ovladati tehnikama voženja rolera, a prvenstveno se dobro zabaviti i oprobati u sportovima koje nemaju priliku svakodnevno igrati. Prijave su moguće na info–pultu Delta Planeta kao i zvaničnoj Facebook i Instagram stranici tržnog centra.

Početak takmičenja:
Petak, 12.jul od 17.30
Subota, 13.jul od 11:00

Pravila igre
Svako dijete će se takmičiti u četiri različite discipline.
Djeca predškolskog uzrasta sta će se takmičiti u sljedećim sportovima: vožnja balans bajk-a, rolera, trotineta i easy roller-a, dok će se djeca školskog uzrasta takmičiti u vožnji rolera, hoverboard-a, easy roller-a i pedala.
Uspješnost svakog djeteta će se pojedinačno bodovati nakon svake discipline prema važećim pravilima za svaki sport. Pojedinac sa najboljim zbirnim rezultatom dobija na poklon rolere ili kacigu, zavisno da li se radi o provoplasiranom ili drugoplasiranom.

Delta Planet – tu smo svi!