Nike Shop

Nike je jedan od najvećih svjetskih dobavljača sportske obuće i odjeće i najveći proizvođač sportske opreme.

Misija brenda Nike je da nas sve podstakne da proširimo ljudski potencijal – da svakom sportisti obezbijedi inspiraciju i inovaciju. To čini kreiranjem sportskih inovacija, stvaranjem proizvoda na održiv način. Ako slušamo jedinstvene glasove svake zemlje, kulture i zajednice, možemo osloboditi potencijale svakog sportiste – poručuju nam iz Nike-a. Oni vjeruju da raznovrsnost podstiče kreativnost i ubrzava inovacije.

Otvaranjem Nike shopa u Banja Luci, Bosna i Hercegovina dobija još jednu sportsku destinaciju koja će potrošačima ponuditi šoping iskustvo po svjetskim standardima. Potrošačima će biti dostupni modeli kojih na ovom tržištu do sada nije bilo.

Sjedište kompanije je u Oregonu, koji je deo Portlandskog gradskog područja. Preduzeće je osnovano 1964. godine, a zvaničan naziv Nike dobija 1978. godine. Osnivači su Bill Bowerman i Philip Knight. Samo ime je odabrano po grčkoj boginji pobjede Nike. Slogan ¨Just do it¨ koji se održao do dan danas je nastao krajem ’80-ih i već je postao zamjena za ime ovog brenda koje prepoznaju i stari i mladi.

Banja Luka se našla na listi svjetskih gradova koji imaju privilegiju da u svom gradu pronađu najnovije modele Nike Running, Nike Sportswear, Nike Trening, Nike Basketball, Nike Kids kolekcija, kao i brenda Jordan.