Desigual

Desigual, španski modni brend, poznat je po koloritnom, raznolikom i optimističnom dizajnu i među omiljenim je urbanim brendovima u svijetu. Desigual je osnovan 1984. na Ibizi.

Danas je njegovo sjedište u Barseloni, a prisutan je u skoro 90 zemalja širom svijeta. Brend je apsolutno jedinstven i nemoguće ga je zamijeniti s nekim drugiim. Karakterističan je po jarkim bojama, upečatljivim printovima i asimetričnim krojevima. Desigual filozofija se temelji na pozitivnosti, toleranciji, posvećenosti i zabavi. Svake sezone dizajnerski tim Desiguala koji broji čak 25 dizajnera, priprema kolekcije od preko 1000 artikala, jedinstvenog koncepta.

Kuriozitet Desiguala je da ga, za razliku od većine brendova, ne voli samo jedna dobna skupina. Omiljen je u svim generacijama ljudi koji svoju osobnost žele iskazati kroz originalne, šarene krojeve i ne žele žrtvovati udobnost u ime mode, nego žele imati oboje.
Pored kolekcija odjeće Desigual kupci mogu pronaći i cipele, torbe te ostale asesoare s kojima nikako ne možete proći neprimijećeno