Astra

Astra d. o.o. trgovinska kompanija posluje pod okriljem matične kompanije Proeksim d.o.o. te zajedno sa trgovinskim lancem Borovo d.o.o.  je lider na polju maloprodaje i prezentacije modnih brendova obuće i modne konfekcije na tržištu BiH.  

Grupacija raspolaže sa 130 maloprodajnih objekata širom BiH i predstavljaju jedan od najvećih i najstarijih trgovinskih lanaca sa bogatim trgovinskim iskustvom i tradicijom.

Prodajni objekti Astra d.o.o. obiluju bogatim asortimanom obuće koji se odlikuje raznovrsnošću, orginalnošću, visokim kvalitetom, vrhunskim dizajnom poznatih svjetskih modnih proizvođača.
U asortimanu ovih trgovinskih lanaca u ponudi su modni brendovi obuće: Geox, Imac, Tamaris, Nero Giardini, Primigi, Marco Tozzi, Skechers, S.Oliver, Igy.Co, Tosca Blue, Frodo, Pretty Ballerinas, Mascaro, Fabi, Lori Blue…

Vodeći se potrebama i zahtjevima svojkih cijenjenih kupaca i istovremeno prateći evropske i svjetske modne trendove, grupacija Astra i Borovo na BiH tržište pored bogatog asortimana modne obuće, uvodi i poznata imena iz svijeta modne konfekcije, poput Max&Co, Max Mare i njenih pratećih modnih linija – Studio, Weekend, Code, Leisure potom Pennyblack, Escada, Hugo Boss, Boss,  Liu.Jo, Pinko, Twinset, Guess, Marciano, Sisley i Desigual namijenjenih savremenoj ženi i muškarcu.

Napori grupacije su usmjereni na kontinuirano snadbjevanje i dopunjavanje postojećeg asortimana najnovijim modelima koji su u skladu sa svjetskim modnim aktuelnostima i trendovima. Prodajni objekti su opremljeni savremeno koncipiranim enterijerima koji su u skladu sa trendovima uređenja evropskih i svjetskih salona obuće.